Sverige gratis:

Din vagn

Din vagn

Delsumma:

Gå ner i vikt snabbt - Bästa maten, tipsen, träningspass och tabletter

Gradering 4.5 av 5 (33 Användarrecensioner)

Kan man viktminska och bli smal utan att behöva banta?

En av orsakerna till att många överviktiga drar sig från att försöka gå ner i vikt är tanken på bantning. Själva begreppet bantningsdiet får många människor att känna sig deppiga och omotiverade. Hela tanken på att endast äta tråkig mat leder till att många avstår från att göra en riktig ansträngning för att tappa sina överskottskilon.

De goda nyheterna är att man kan viktminska utan att banta. Vad du som är överviktig måste förstå är att en viktresa inte behöver innebära en diet som är knaper och dyster. Du kan faktiskt bli smalare genom livsstilsförändringar och övergåendet till matvanor som tillåter dig att behålla din livsglädje och fortsätta att äta goda och spännande maträtter.

Finns det ett bästa sätt att gå ner i vikt?

Man kan inte uppfinna hjulet på nytt. Oavsett om skälet till din viktökning är julätande, klimakteriet, en sjukdom eller något annat, så är det bästa sättet att förlora den där irriterande extra vikten detsamma som alltid. Det handlar om att välja ut en diet som man kan följa och sedan kombinera det med andra hälsobringande vanor som kroppsrörelse på en daglig basis och en adekvat mängd sömn.

Men vilken matdiet ska man välja? Hur vet man vilken som kommer ge de bästa resultaten på så kort tid som möjligt?

Det kan vara besvärligt att välja ut den bästa dieten för att gå ner i vikt snabbt när det finns så många att välja mellan. Dock är den rådande konsensusen bland hälsoexperter att en proteinrik diet med nyttiga fibrer, hälsosamma fetter tillsammans med en måttlig mängd av kolhydrater är en av de ultimata kostplanerna för viktminskning.

Vad ska man äta för att tappa sina extra kilon?

Nedanför finner du en tabell som visar dig vad du bör äta mera utav men även vad du bör undvika. Notera att listan är självfallet inte fullständig.

Ät mer av nyttig mat som...
Avstå ifrån onyttig mat som...
Proteinrika livsmedel (tonfisk, kyckling, ägg, torsk, quinoa)
Livsmedel som innehåller mycket kolhydrater (potatis, pasta, ris, bröd, alkohol, läsk, fruktjuice, saft, glass, sötad yoghurt, godis)
Bra fetter (kikärter, linser, olivolja, kokosolja, linfrön, sesamfrön, solrosfrön, avokado, oliver, mandlar, sill, sardiner, makrill)
Dåliga fetter (smör, ost, choklad, kakor, chips, grädde, popcorn, pommes)
Nyttiga fibrer (bönor, broccoli, bär, äpplen, bananer)
Dåliga fibrer (fullkornsbröd, keso, mikropopcorn, torkad frukt, frukostflingor)

Vad ska man äta för att gå ner i vikt? Den bästa maten för din diet och vad du bör undvika

Här nedanför finner du en lista på maträtter som är både hälsosamma och smakrika (samt den sortens mat du bör undvika):

Maträtter att äta mera utav: Måltider att undvika:
Olika sallader med valfria blandningar av grönsaker Bearbetade maträtter som pytt i panna, piroger, tacochips, frukostflingor och delikött.
Måltider med fullkornsalternativ i stället för det vanliga. Färdigrätter från affären.
Hälsosamma soppor och grytor med hälsosamma ingredienser (grönsaker, bönor, kyckling och fisk). Snabbmat som McDonalds, Burger King, Max, pizza, kebab och så vidare.
Onyttigheter som godis, chips, glass, etc.

Om du vill ha flera förslag på vad man ska äta under en diet för att gå ner i vikt, varför inte investera i en kokbok med en inriktning på kalorisnåla rätter eller fråga runt bland dina hälsosamma vänner och bekanta?

Nu när vi har besvarat vad man ska äta för få en mera välmående kropp och för att gå ner i vikt framgångsrikt, hur vet man hur mycket man kan äta? När bör man lägga ifrån sig sina bestick?

Vad bör ditt dagliga kaloriunderskott vara för att kunna gå ner i vikt?

För att du ska kunna gå ner i vikt måste du åstadkomma ett dagligt kaloriunderskott. Några hundra till 500 är enligt de flesta viktminskningsprogrammen och personliga tränare ett uppnåeligt mål. Men hur räknar man ut antalet kalorier för att framgångsrikt gå ner i vikt? Det är busenkelt.

Med hjälp av en kalkylator, ta din kroppsvikt och multiplicera den med 30. Summan av detta är en ungefär uppskattning av ditt dagliga kaloribehov. Sedan subtraherar du denna siffra med ditt valda kaloriunderskott vilket ger dig det totala antal kalorier som du bör sikta på varje dag.

Sedan kan du med hjälp av denna kunskap samt produktinformation och näringsinnehållsförteckningarna på matförpackningarna räkna ut antalet kalorier och därefter hur mycket du bör tillaga och käka varje dag för att uppnå din målvikt.

Att räkna ut ens idealvikt är busenkelt. Så här gör du:

För män
Idealvikt = Längd (i centimeter) - 110
För kvinnor
Idealvikt = Längd (i centimeter) - 100

Kan du gå ner i vikt utan motion och träning?

Du kan gå ner i vikt fysisk rörelse som träning och gympa, men det är definitivt ingenting som rekommenderas. Att röra på kroppen genom promenader med hunden, styrketräning på gymmet, gympa med en kompis, löprundor och andra fysiska aktiviteter är inte bara otroligt hälsofrämjande men det hjälper även med att bränna kalorier. Om du vill ha oslagbara resultat bör du välja någon form av fysisk träning.

Här är en kort lista med övningar som definitivt kommer att hjälpa dig att förbättra din kondition:

Bröst + triceps
armhävningar, omvända hantelflyes, bröstpress med hantlar på bänken, omvända armhävningar
Rygg + biceps
marklyft, hantelböjning, bicepcurls
Axlar
över huvudet press, kettlebell- eller hantelswing
Ben + skinkor
olika typer av lunges med hantlar, Bulgarian knäböj med hantlar
Press
plankan, magcrunches, luftcykling med benen

Hur mycket vikt kan man gå ner på bara en månad?

Hur mycket vikt som går att gå ner på bara 30 dagar kommer att variera kraftigt från en person till en annan. Det handlar mycket om vilken kostplan man utnyttjar, hur mycket man motionerar och vilken vikt man startade på. De som är väldigt feta kan vanligen raskt göra enorma framsteg. Man brukar säga att 2-3 kilogram är fullt möjligt medan mera än så enbart är görligt om man är enormt dedikerad och gör radikala förändringar i levnadssättet. Hur lång tid det tar att gå ner i vikt och tills du kan se lägre siffror på din badrumsvåg avgörs till stor del av hur disciplinerad du är.

Hur många kalorier bör ens kost ha i dagligt underskott för att man ska lyckas gå ner i vikt?

Det mest hälsosamma är att tänka långsiktigt och ta fram en viktminskningsplan som är balanserad och som skulle tillåta dig att viktminska sakta men säkert. Kaloriintaget per dag kan variera beroende på faktorer som vikt, etc., till exempel kan det vara 1500 eller 2500 kalorier, men i varje fall bör det beräknas noggrant.

Men låt oss vara ärliga, många vill få fina kroppar till sommaren och badstränderna eller inför ett bröllop som närmar sig. För sådana personer är det möjligt att viktminska snabbt. Dock kräver det att man är hängiven och följer ett viktminskningsprogram som funkar. Man förbättrar sina odds ytterligare om man också tar hjälp av bantningsmedel.

Kan du gå ner snabbt i vikt på bara en vecka?

Om du har bråttom och vill se en kvick viktnedgång på bara en vecka kan du faktiskt göra det på ett hälsosamt sätt. Men det kräver en återhållsam diet och mycket rörelse. Hur mycket du kan gå ner faller på dig och de självuppoffringar som du är beredd att göra (gör bara inget obetänksamt som äventyrar din hälsa).

Viktminska snabbt hemma med dessa tips

Om du vill ha ett effektivt och snabbt sätt att viktminska hemma kan du göra det följande:

 • Om du inte har råd med ett gymkort eller inte kan släpa dig iväg till gymmet, skapa ett gym hemma med hjälp av en träningsmatta, lättare vikter och andra träningsredskap.
 • Släng ut all ohälsosam mat och köp endast nyttiga råvaror och matvaror.
 • Välj ut en handlingsplan och hänge dig till fullo åt den.

Hur kan man förlora den extra vikten efter ens graviditet?

Det är vanligt för en kvinna att gå upp i vikt under graviditeten. Efter ens förlossning är över är det vanligt att man frågar sig själv hur man ska göra sig av med den vikten. Det är inte superlätt. En kvinna som vill viktminska efter graviditet har givetvis inte mycket tid, energi och frihet med tanke på spädbarnet. Det är dock möjligt. En del av viktminskningen sker naturligt som en konsekvens av amning. Den sista vikten kan man göra sig av med genom att följa ett viktprogram som är anpassat just för en själv. Hör med din barnmorska eller dietist för mera information om detta.

10 smarta tips för att gå ner i vikt

Här har du några extra tips som kan underlätta det för dig att gå ner i vikt:

 • Handla bara på mataffären när du är mätt
 • Lova dig själv att endast äta när du är hungrig
 • Byt ut ohälsosamma snacks till mera nyttiga (en smoothie eller shake i stället för kaffe och läsk, frukt i stället för godis, nötter i stället för chips, osv.)
 • Använd mindre tallrikar
 • Ät en ordentlig frukost så att du inte småäter på tilltugg och onyttigheter under dagens gång
 • Ät långsamt och tugga ordentligt
 • Gör en bra matplan och håll dig till den
 • Sluta förtära mat och drycker med mycket socker och kolhydrater
 • Undvik halvfabrikat och färdigrätter i matbutiken
 • Se till att dricka ordentliga mängder vatten

Avslutningsvis, om du vill göra din viktminskningsresa snabbare och enklare finns det medicinska piller som du kan använda dig av. Xenical (orlistat) är en effektiv medicin för viktnedgång. Med hjälp av ett sådant hjälpmedel behöver det inte vara svårt att gå ner i vikt.

Skaffa effektiva tabletter för att gå ner i vikt

Så vart bör man vända sig ifall man har tagit beslutet att använda sig av läkemedel för att hjälpa till med viktnedgången? Givetvis kan man ofta inhandla sådana apoteksmedel på så kallade vanliga apotek. Det finns inte nödvändigtvis något fel med att göra det. Dock kan det ofta kosta mycket. Dessutom kan det för vissa kännas lite genant att inhandla sådana medel ute i offentligheten.

Det är här nätapotek skulle kunna vara en möjlig väg att gå. Med hjälp av apotek på nätet skulle du kunna inhandla medicin för att hjälpa dig. Dessutom kan du samtidigt få åtnjuta fördelar som en diskret leverans och låga priser. Kanske bäst av allt så är det möjligt att på nätet köpa denna typ av läkemedel utan recept (ett särskilt frågeformulär på nätet fungerar som ersättning för det).

Användarrecensioner

Göran
2022-05-02 17:05

Jag är så tacksam för Xenical. Väl värt kostnaden. Du kommer inte bli besviken.

Sven
2022-06-01 13:04

Biljard är perfekt. Bra service och snabb leverans också!

Cookiespolicy

Vi använder oss av cookies för att förbättra din webbupplevelse, visa anpassade annonser eller innehåll och analysera vår webbtrafik. Genom att klicka på "Acceptera Allt" så samtycker du till vår användning av cookies.

Acceptera alla