Sverige gratis:

Din vagn

Din vagn

Delsumma:

Köp Champix 0,5 och 1 mg på nätet - överkomligt pris och snabb service

Gradering 4.6 av 5 (55 Användarrecensioner)
Champix
Kvalitetsprodukter
24/7 Kundtjänst
Snabb leverans
Fri retur

Produktbeskrivning

Produktnamn: Champix
Aktiv beståndsdel: Varenicline
Dispensering: Utan recept
Presentation: Tabletter
Tillgänglig dosering: 0.5mg, 1mg
Tillämpning: Män och kvinnor över 18 år som vill sluta röka
Användning: Börja med 0,5 mg en gång dagligen, efter att du har ätit och med ett glas vatten. Följ ett titreringsschema på 1 vecka. Behandlingstid: 12 veckor
Lägsta pris: 59.18 SEK(0.5mg), 61.21 SEK(1mg)
Varaktighet: 24 timmar
Läkemedelsklass: Hjälpmedel för rökavvänjning
Alkoholkonsumtion: Alkoholens berusande effekter kan tillta
Amning/graviditet: Bör rådfrågas av en vårdgivare
Dölj

Välj en produkt

Bonus: 0 Piller
Per tablett: 0
Besparingar: 0
Totalbelopp: 0
Totalbelopp:
0
Bonus:
0 Piller
Per tablett:
0
Besparingar:
0
921.79
1580.2
2184.31
4036.41
6006.28
7967.52
11468.64
16732.18
22486.88
982.31
1631.76
2261.65
4201.37
6240.72
8291.97
11958.49
17435.05
23259.55
Betalningsmetoder
Levereringsmetoder

Vad är Champix?

Alla som någon gång har försökt att sluta med rökningen vet hur otroligt svårt det kan vara. Många har rökt i flera år om inte årtionden vilket kan göra det näst intill omöjligt att bryta rökvanan med enbart viljestyrka och självdisciplin. I sådana fall kan ett läkemedel som Champix vara ett välkommet hjälpmedel.

Champix (eller Chantix) är vad som kallas ett farmaceutiskt medel som används för att hjälpa till med att stoppa rökning. Det har blivit väldigt populärt både i Sverige och i många andra länder av flera skäl: det är effektfullt, lättanvändbart, billigt och slutligen, det går att få tag på utan ett utskrivet recept. Läkemedlet har tagits fram och tillverkas av det stora läkemedelsföretaget Pfizer. Det började säljas i Sverige i november 2006 och har sedan dess gått till att bli ett av de främsta hjälpmedlen för rökare.

Om du länge har försökt att sätta ett stopp för rökningen så kan denna medicin vara väl värd att ge en chans. Tack vare detta botemedel har tusentals svenskar kunnat stoppa sitt rökningsberoende och i stället börjat ett nytt och mera hälsosamt kapitel i sina liv.

Vad används Champix till?

Som just nämnt används det till att assistera användaren med att få slut på sin rökning genom att minska suget efter cigaretter och även i vissa fall göra själva rökningen mindre njutbar. Det bör inte betraktas som något som på egen hand kan få slut på rökandet, utan mera som ett verktyg som kan underlätta stoppandet. Med andra ord kommer du fortfarande att behöva ta till de vanliga behandlingsmetoderna som till exempel livsstilsförändringar, undvikande av så kallade triggers, stödnätverk, de 12 stegen, terapi, et cetera.

Hur fungerar Champix för att stoppa tobaksberoende?

Medlet innehåller en aktiv substans vid namnet vareniklin. Det binder sig till acetylkolinreceptorn vilket resulterar i en minskad abstinens och ett minskat sug efter nikotin. Dessutom binder det sig självt till samma receptor som nikotin vilket betyder att nikotinet inte längre kan binda sig till samma höga utsträckning som tidigare. På det här viset har det en funktion lite som en hälsosam ersättare för cigaretter. Givetvis är det dock endast menat för användning under en kortare period tills beroendet av cigaretterna är besegrat.

Hur du använder Champix för att sluta röka

Som med alla andra läkemedel är det av stor betydelse att du använder detta rökavvänjningsmedel på korrekt sätt. Därför bör du ordentligt gå igenom all information och alla instruktioner som följer med förpackningen och inte tveka att kontakta en expert vid eventuella frågor och funderingar om hur du använder Champix.

Tacksamt nog är det enkelt att använda detta medikament. Välj en dag under vecka två då du vill sluta röka. Dag 8 är vanligtvis ett bra tillfälle. Följ sedan instruktionerna stegvis för din behandling och för bästa resultat:

Dagar
Dosering (tas oralt med ett glas vatten)
Dag 1–3
0.5 mg (vit tablett) en gång om dagen
Dag 4–7
0.5 mg (vit tablett) två gånger om dagen (morgon och kväll)
Dag 8–14
1 mg (ljusblå tablett) två ggr om dagen (på både morgonen och kvällen som tidigare)
Dag 15 till slutet (ca tre månader)
1 mg (ljusblå tablett) vid samma två tidpunkter på dagen som under föregående veckor

Vanligen brukar behandlingen lyckas efter 12 veckor men om suget efter cigaretter finns kvar kan du rådfråga med en läkare om du kan fortsätta att ta medlet ytterligare en tidsperiod efteråt. För att denna läkemedelsdrog ska halveras inuti kroppen krävs ca 24 timmar. Det tar vanligtvis totalt 5-7 dagar för läkemedlet att helt lämna din kropp.

Vad har Champix för effekt?

Läkemedlets huvudsakliga effekt är att minska begäret efter nikotin. En del har även uppgett att de har upplevt det mindre behagligt att röka en cigarett efter brukningen av läkemedlet. Det bra med detta medel är att fördelarna inte slutar där. Det har även visat sig minska både antalet abstinenssymptom (bland annat irritation, rastlöshet, depression och koncentrationssvårigheter) och deras intensitet.

Dosering av Champix

När det gäller dosering är det absolut viktigaste att noggrant följa de anvisningar som medföljer din tablettask. Alternativt kan du höra med din läkare.

Nedanför finner du dock två korta beskrivningar av de två dosmängderna och när de bör tillämpas.

0.5 mg

Kommer vanligtvis i små vita tabletter och tas i början av behandlingsperioden.
1 mg
Kommer vanligtvis i små ljusblåa tabletter och tas efter inledningsperioden av behandlingen är över.

Champix till ett bra pris på vårt webbapotek

På det här apoteket finns det en förståelse för att kostnaderna för läkemedel lätt kan skena iväg. Därför har denna nätaffär som mål att erbjuda de bästa läkemedlen till ett rimligt pris. Det finns inget annat apotek i Sverige som säljer apoteksvaror av högkvalitet till så bra priser.

Ifall du önskar veta mer om vad vi säljer för andra läkemedelsprodukter och vad dem kostar kan du enkelt gå igenom vårt sortiment här på vår hemsida.

Alternativ till Champix för att stoppa rökning

Det mest kända alternativet är Zyban. Detta läkemedel tillhör läkemedelskategorin antidepressiva och innehåller en aktiv ingrediens vid namnet bupropion. Det har en stark och effektfull påverkan på neurotransmittorerna i din hjärna vilket hämmar upptaget av dopamin och två andra kemikalier vid namnen noradrenalin och serotonin. Som en direkt konsekvens av att läkemedlet förblir aktivt under en längre period i hjärnan förhindras begäret av att röka. För mera information om hur Zyban fungerar hänvisas du till FASS (Farmaceutiska Specialiteter i Sverige).

Naturläkemedel för rökavvänjning

Det existerar även en mängd naturläkemedel som du kan tillämpa dig utav för att sluta röka.

 • Akupunkturbehandlingar
 • Svartpeppar
 • Hypnoterapi
 • Färsk limejuice
 • Lobelia
 • Grönt te

Dessa alternativa behandlingar kan vara värda ett försök men det bör anmärkas att de är betydligt svagare än traditionella läkemedel.

Vilket läkemedel är bäst? Zyban eller Champix?

Vare sig Champix eller Zyban skulle vara bäst för dig är nästan en omöjlig fråga att ge ett svar på. Alla personer är unika och olika faktorer som personens medicinska tillstånd, ålder och hälsa spelar en roll. I slutändan kan endast du eller en läkare svara på vilket läkemedel som skulle passa dig.

Köp Champix på nätet: billigt, enkelt och snabbt

Många känner sig osäkra och obekväma när det kommer till att handla apoteksmedel på nätet. Det är förståeligt. Det råder ingen tvekan om att det finns en del lurendrejeri och undermåliga produkter på nätet. Dock behöver inte du känna så. Det finns apotek som detta som är fullt legitima och lagenliga och som endast säljer produkter som funkar och som är säkra för att användas. Vårt apotek erbjuder Champix piller av hög kvalitet från äkta läkemedelstillverkare.

Kan man beställa Champix receptfritt?

De lokala apoteken i din stad säljer det receptbelagt men genom att köpa Champix på nätet går det att få det utan recept. Det går snabbt och säkert att beställa.

Om du handlar här kan du köpa Champix både receptfritt och till ett bra pris. Dock kan du bli tvungen att fylla i ett webbformulär innan du kan slutföra ditt köp.

Erfarenhet av Champix från tidigare användare med rökberoende

De flesta som har erfarenhet av detta läkemedel har gett goda omdömen på forum. Många säger att det gjorde det lättare att stoppa rökandet. Andra säger att de hade försökt med andra metoder som nikotinplåster, nikotintuggummi, hypnoterapi, NLP men att det var inte förrän de provade Champix som de äntligen kunde sluta. Dock fanns de dem som hade negativa upplevelser som exempelvis en förvärrad nedstämdhet och mera irritation.

Kan man ta Champix med alkohol?

I sanningens namn finns det inte mycket kunskap om förhållandet emellan Champix och alkohol och huruvida det är farligt att kombinera båda. Det har dock kommit rapporterar om en ökad förgiftningseffekt av alkoholen när man har tagit läkemedlet. För att vara på den säkra sidan är det rekommenderat att inte ta båda i kombination av hälsorisks skäl, åtminstone tills dess att mera forskning har utförts i området.

Kommer Champix med några biverkningar?

Vid användning av Champix kan biverkningar förekomma. Som tur är kan man vanligtvis hålla dem borta eller till ett minimum genom ansvarsfull och noggrann användning av läkemedlet.

Vanliga
Mindre vanliga
Sällsynta
Förändrad aptit
Svamp- och virusinfektioner
Stroke
Luftvägsinfektion
Ökat blodtryck
Talsvårigheter
Hosta och andningssvårigheter
Hudrodnad
Halssmärta
Halsbränna
Svettningar
Synstörningar och ljuskänslighet
Sömnighet
Krampanfall och skakningar
Koordinationsproblem
Yrsel
Svårigheter att tänka och rastlöshet
Försämring av diabetes
Värk och smärta i bröst, muskler, leder och rygg
Humörförändringar
Hudreaktioner
Kräkningar och illamående

Många biverkningar går över av sig själva medan andra som exempelvis svampinfektioner och muskelvärk kan behandlas med vanliga apoteksmedel. I fall det skulle inträffa att du drabbas av en mera allvarlig sidoeffekt eller ifall du upplever smärta som är outhärdlig bör du tag kontakt med en läkare.

Vad bör man göra vid en överdos av Champix?

I händelse av en överdos bör du omedelbart kontakta sjukvården eller akutavdelningen på det lokala sjukhuset. Denna medicin kan nämligen vara farlig vid överdosering. Det har till och med förekommit olyckliga dödsfall. Det är även klokt att ta med dig tablettasken vilket kan underlätta för sjukvårdspersonalen.

Varningar

Innan du använder dig av läkemedel finns det ett flertal saker du bör tänka på för din hälsas och säkerhets skull:

 • Inta aldrig mer än den rekommenderade mängden.
 • Lyd alltid bruksanvisningen och fråga en läkare om du känner dig osäker på något.
 • Se till att tabletterna är utom räckhåll och synhåll för minderåriga.
 • Om du har några allvarliga sjukdomar eller tar några andra mediciner bör du först höra med en sjukvårdare som exempelvis en doktor.
 • Förvara paketet enligt instruktionerna.
 • Ta inte tabletterna vid graviditet.

FAQ

Det tar vanligtvis ca tre månader men det kan variera beroende på hur starkt ditt rökberoende är samt dina egna ansträngningar.

En del kliniska studier har visat att de som använder Champix har dubbel så stor chans att bli rökfria (1 av 5 med Champix i jämförelse med bara 1 av 10 utan). Andra studier har demonstrerat att pillret har en ännu bättre påverkan.

Varje individ är unik vilket gör det svårt att säga att en apoteksvara är bättre än en annan. Det är upp till dig och din läkare att komma fram till vilken medicin som skulle vara bäst lämpad för dig, din kropp och dina behov.

Du måste använda läkemedlet så länge som din läkare rekommenderade. Om du lider av någon biverkning kan det dock krävas att behandlingen måste avbrytas i förtid.

Enligt dess tillverkare Pfizer är detta läkemedel det mest sålda inom denna läkemedelskategori. Med tanke på dess effektivitet och lätta användning är det lätt att förstå varför.

Under 2021-2022 var läkemedlet tillfälligt otillgängligt. Anledning till detta var att tillverkaren (Pfizer) hittade vissa potentiellt skadliga ämnen i satser. Lyckligtvis togs detta problem itu med och pillret släpptes ut på läkemedelsmarknaden igen.

Champix går att använda med en del sjukdomar och besvär men kan vara farligt med andra. Därför kan endast en utbildad och kvalificerad läkare kan svara på sådana frågor.

Källor

Användarrecensioner

Så skönt att få mina varor hemskickade så snabbt.

Champix är allt jag önskade och kundtjänsen var väldigt professionell.

Älskar min. Min bekanta tycker mera om en annan.

Cookiespolicy

Vi använder oss av cookies för att förbättra din webbupplevelse, visa anpassade annonser eller innehåll och analysera vår webbtrafik. Genom att klicka på "Acceptera Allt" så samtycker du till vår användning av cookies.

Acceptera alla